1919 DECATUR ST. - ADAPTIVE REUSE

12,200 ft²

2004 GOLD BRICK AWARD

2002 ASID/HOUSTON CHRONICLE COMMERCIAL INTERIORS AWARD - HONORABLE MENTION

2002 ACE (AWARD FOR COMMUNITY ENHACEMENT)

15,000 GALLON RAIINWATER COLLECTION SYSTEM

This adaptive re-use project remade a turn of the century Baptist tabernacle into an innovative, shared office space known as Workplace 1919.  E+A, as the client, architect, and primary occupant, developed a design solution that preserved the Gothic Revival exterior facades while updating the interior with new technology and understated finishes reminiscent of the era of construction.  This solution balanced our desire to honor the historic neighborhood while creating a modern workplace.  The design included updates to bring the building into compliance with current building codes, life safety standards, and A.D.A. compliance.

We treat our headquarters as a laboratory for exploring and testing green technologies including rainwater harvesting for irrigation, edible and wildlife-friendly landscaping, continuous insulation, high-albedo roofing, as well as others.