Private Laboratory

Wide view of lab - Coatings Laboratory
Wide view of lab - Coatings Laboratory
Hall in lab - Coatings Laboratory
Outside of building - Coatings Laboratory
Kitchen - Coatings Laboratory
  • Wide view of lab - Coatings Laboratory
  • Wide view of lab - Coatings Laboratory
  • Hall in lab - Coatings Laboratory
  • Outside of building - Coatings Laboratory
  • Kitchen - Coatings Laboratory

We designed the conversion of a highly industrial abandoned process unit, consisting of process infrastructure and a small switch room, and converted it into a space that features a QA/QC laboratory, training facility, and support offices. A 22’ floor-to-floor presented a challenge in managing vertical circulation and effective integration with the adjacent buildings.

Baytown, Texas

  • 10,000 ft²
    • 6,600 ft² adaptive re-use
    • 3,500 ft² two-story addition